fredag den 27. april 2012

Tough it up


De sidste par dage har jeg prøvet at være lidt hård med min diæt. Det er snart sommer, og føler jeg har brug for et lille boost. Derfor har jeg drukket nupo/iskaffe til morgenmad og skåret ned på ris, brød etc...
Jeg kan faktisk godt lide smagen af cacao nupo hvis man som jeg gør, blend nupo med en masse isterninger, lidt vand, neskaffe og to skiver frossen banan. God lørdag til jer! :-)


onsdag den 25. april 2012

Den sunde suppe


Nogle gange når jeg føler jeg har leevt lidt for usundt laver jeg den her suppe. Det er mest om søndagen haha. Den ser ikke så lækker ud, men den smager ret godt, og er fuld af nærig og vitaminer. 

Grøntsagssuppe:
-Grøntsager, jeg brugte løg, gulerødder, hvidkål, spinat og grønnebønner.
- en dåse hakkede tomater
- 2 grøntsagsbouillion terninger, sød chilisovs, krydderier efter ønske, evt. hvidløg og citron
Start med at skære grøntsagerne og svits dem i lidt olie med krydderier. Hæld dåsetomaten i gryden og hæld vand i. lad det simre i 20 min. Blend suppen og smag til. 


lørdag den 21. april 2012

Snack time


Havde min veninde på besøg igår til kaffe og snacks. Kagen er med banan, dadler og kanel, og bagt uden sukker, mejeriprodukter og mel. 


torsdag den 19. april 2012

Biksemad


Forleden havde jeg nogle forskellige rester der skulle bruges. Deriblandt lidt svinekød og en masse rodfrugter. Det blev til en moderne biksemad.
Jeg startede med at stege lidt løg med timian og sød chilisovs. Bagefter kom jeg rodfrugterne og kødet i og stegte i ca. 5 minutter, til det hele var gyldent og sprødt. Det smagte overraskende godt!


onsdag den 18. april 2012

Obsession


Jeg er total afhængig af at drikke the! kand drikke flere kander the i løbet af en dag. Især nu hvor tiden sneeeegler sig afsted med eksamens skrivning og overspringshandlinger. Min nye favorit, er den her sampler pakke. Elsker bare den søde duft af frugt, og så er de meget smukke i farverne, især den med blåbær :-) haha.. 


mandag den 16. april 2012

Mere morgenmad


Morgenmad på altanen. Et stykke ristet rugbrød med spejlæg, friske jordbær med cheasy vanilje yoghurt og et stort glas vand. Stadig igang med eksamens skrivning, wish me luck! 


søndag den 15. april 2012

Sunday morning


Opgave skrivning i weekenden, betyder morgenmad i sengen MED computer. haha.. I morges spiste jeg havregrød med mandelsmør, kanel, vanille, blåbirkes og revet kokos. Håber i har haft en god weekend! 


Rødkarry wok m. kokosris

De sidste dage har været lidt hektiske, men samtidig meeeeeget lange. Sådan er det når man skriver eksamens afleveringer. Flere timer kan gå på at ordne små ligegyldige ting, mens man stresser over at man kun har fået skrevet en kvart side den sidste time. Jeg skal arbejde på mit nye job i aften, så nu får opgaven en skalle! Morgenmad må derfor blive noget sundt og lækkert, og så tænker jeg en stor kande grøn the også vil hjælpe ;-)


Den anden dag lavede jeg en stor potion thaimad. Når jeg har en masse grøntsager liggende, der skal bruger, er wok vejen frem!


Rød karry vegetar wok:
- Grøntssager(løg, tomater, hvidkål, porrer, spinat og grønne bønner brugte jeg)
- en lille kokosmælk
- krydderier efter dit ønske (spidskommen, chili, lidt karry og grøntsagsbouillion)
- Rød curry paste, sesam olie, peanutbutter, sød chili sovs.
Svits først grønstager i kryddeier og sovser. Tilsæt kokosmælk, og smag sovsen til. juster!


Kokosris:
-Brune ris
-vand
-kokosmel(en god håndfuld)
-laurblad(1-2 stk)
-gurkemeje(1 spk)
Start med at hæld vand og ris op i gryde efter henvisingen på posen. Når risene er halvvejs færdige tilsættes de andre ingredienser.



torsdag den 12. april 2012

Strawberries


I dag har starter et par stressfulde uger med eksamenner og arbejde. Et lyspunkt var dog da jeg så at der var tilbud på jordbær i fakta. 10 kroner for en pakke! det er da dejligt!


onsdag den 11. april 2012

Breakfast!


Morgenmaden idag. Havregrød med kanel, mandler og en lille smule honning!
Er godt nok træt af det her dårlige vejr.. er det kun mig der syntes energi niveauet falder og lysten til at spise og ligge under dynen stiger når det regner og er koldt? 


tirsdag den 10. april 2012

Bruschetta med salat


Aftensmad forleden var en skive ristet speltbrød smurt med soltørret tomat tapanade. Ved siden af spiste jeg semidried tomater, bagte hvidløg, bønner og kikærter. 


Sund tapas


Når min veninde og jeg spiser sammen, så ender det næsten altid med laks! Hvilket jeg bestemt ikke klager over, elsker nemlig fisk - især laks.
Igår aftes valgte vi at lave nogle kæmpe tallerkener fuldt med grøntsager, ristet frisk rugbrød, laks og mandler. Ved siden af spiste vi en chili pesto og små oliven. 


søndag den 8. april 2012

Honning ristede salt mandler

Jeg er virkelig fan af snacks! I dag lavede jeg en lille potion saltede mandler med honning. Spiste dem foran fjernsynet med en kæmpe kande blomster the. 

Honning ristede salt mandler:
Mandler
salt
honning
Start med at kog mandlerne i lidt vand og salt. Når vandet er forsvundet, lægges mandlerne på en bradepande. Hæld lidt mere salt på og en klat honning. Rist i ovnen i ca 10 min, men husk at hold øje, de kan godt brænde på.



Frokost i solen


Idag spiste jeg lidt rester fra påskefrokosten forleden. Det blev to rugbrødsmadder med let mayo, æg og karse. Lidt agurk ved siden af, for at få lidt grønt ;-) haha... GOD PÅSKE!


torsdag den 5. april 2012

påskefrokost

Idag havde jeg familien over til dansk påskefrokost, her er lidt billeder fra frokosten.