torsdag den 18. oktober 2012

Kylling, avokado og spinat


Et ret dårligt billede af en ret lækker ret! Det er bare kylling på en bund af babyspinatblade og så toppet med en masse avokado/citron/hvidløgs 'mos' eller en simpel guacemole ;-)


tirsdag den 16. oktober 2012

Æg med spinat og svampe


En nem og lækker frokost jeg spiste efter frokost. Steg to spejlæg og steg en håndfuld svampe med frisk spinat, lidt pesto, citron saft og kokosmælk. Anret på tallerken og drys emd salt, peber og basilikum blade. 

Tirsdags indkøb


lørdag den 13. oktober 2012

Tunsalat


Tunsalat er en sund og nem frokost, og hvis man bruger romaine eller hjertesalat blade som 'brød', spare man en masse kalorier! 
Tunsalat: 1 dåse tun i vand, 1 spk mayo, 3 spk skyr, citronsaft, dijonsennep, salt og peber.
Bland tunen med de andre ingredienser og anret på salat bladende og spis :-)

søndag den 7. oktober 2012

Peach melba muffins


Peach melba muffins:
1 banan, 2 æg, en håndfuld nødder, lidt tørret frugt, en fersken, en håndfuld frosne hindbær, bagepulver, stevia, vanilie, kokosmel.
Blend alle ingredienser bortset fra halvdelen af ferskenen og hindbærene. Hæld dejen i muffin forme, og drys til sidst med hindbær og fersken i små tern, evt også lidt kokosmel eller hørfrø.


Burn It

I sidste uge meldte jeg mig ind i fitness world igen, igen.. Det har egentlig overrrasket mig lidt hvor godt det føles at få rørt mig igen. Jeg håber det vil hjælpe mig med at komme i bedre form, men også at øge min livsglæde og give mig mere energi. Udover at træne i fitness er der også andre måder at forbrænde lidt ekstra kalorier på. Her er lidt eksempler..

Forbrænd 100 kalorier ved at:
  • Går en 20-30 min. tur afhængig af tempo
  • Går op og ned af trapper i 15 min.
  • Dans i 20 min.
  • Gør rent i 20. min.
  • Cykel i 10 min.

lørdag den 6. oktober 2012

Lynstegt grønt og rejer


Lynstegte rejer og grøntsager:
Hvidkål, spinat, blomkål, rejer, teriakysovs, chilisovs, hvidløg og sesam olie.
Steg det hele i ca 5 minutter og spis. Meget nemt og hurtigt :-)

torsdag den 4. oktober 2012

Mere meatza!


Denne gang med svampe, spinat, gedeost og parmaskinke.



Kikærte salat


Da jeg var hjemme hos min familie igår, lavede jeg den her meget grønne salat. Den bestod af blandt andet kikærter, edamam bønner, salat, forårsløg og brocoli. Dressingen var bare oliven olie og citron saft. Til sidst strøg jeg lidt pinjekerne og rosa peber hen over..



onsdag den 3. oktober 2012

Italienske kødboller med blomkåls mos


En af mine ynglings paleo opskrifter! 

Italienske kødboller i tomat sovs:
Hakket oksekød, løg, spinat, champignon, gulerødder, tomatsovs/hakket tomater, hvidløg, chili, basilikum og hvad du ellers har af lækre ting i køleskabet..
Start med at lav små kødboller som du steger på panden, når de er blevet brune tilsættes grøntsagerne, og et par minutter efter hælder de sovsen i. 
Blomkåls mos:
1 blomkål, lidt kokosmælk/mælk, salt og peber.
Kog blomkålen og mos den derefter med mælk og krydderier.


Smoothie


Det er lang tid siden jeg har lavet smoothies, plejer normalt at undgå kalorier i drikkevare. Men forleden havde jeg lyst til noget sødt efter aftensmaden, og lavede derfor en smoothie bestående af frosne hinbær, en kvart banan, en lille smule kokos mælk og en halv appelsin.
Jeg havde helt glemt hvor godt de smager!!!


tirsdag den 2. oktober 2012

Omelet


Omelet lavet med frisk spinat, laks og lidt gedeost.


Kyllinge frikadeller

De dage jeg skal i skole plejer jeg altid at havde snacks med, til at holde mig underholdt og sørge for at jeg ikke går sukkerkold. De her frikadeller er perfekte til formålet. Man kan også havde dem liggende i fryseren, og så har man altid et hurtigt måltid klar, hvis man spiser dem med en salat.
Kyllinge frikadeller:
Hakket kyllingekød, en håndfuld havregryn, 1 æg, salt og peber, spinat og løg. Tilsæt evt krydderier som chili og spidskommen.
Det hele skal bare røres sammen og steges på panden, jeg plejer at lave dem lidt flade, så bliver de hurtigere gennemstegt, og kan også spises som 'burgere'.


mandag den 1. oktober 2012

Mande-morgenmad


Her fortiden har jeg virkelig lyst til protein, og masser af det! Så i morges spiste jeg en rigtig mande morgenmad - nemlig æg og bacon, som i dette tilfælde var skiftet ud med serano skinke.

Mere tapas!


Jeg holdte tøse aften med min veninde i fredags, og der var sund tapas på menuen!
Vi fik asparge rullet i bacon, avokado med rejer og hj. thousand island dressing, ristet rugbrød med dijon og laks og grønnebønner vendt i balsamico og med ristede mandler.