tirsdag den 17. september 2013

Tirsdag


Syntes ikke rigtig motivationen for at leve sundt er særlig meget til stede for tiden. Men jeg ved jo godt at sund mad og motion gør en kæmpe forskel for min hverdag og mit selvværd. Jeg har det så meget bedre med mig selv. Derfor vil jeg huske mig selv på at jeg lever sundt for min skyld. 

søndag den 15. september 2013

Søndag


Så er det søndag, og jeg er i rigtig søndags humør! Jeg er træt efter lidt for mange drinks i fredags og en lang aften på arbejdet i går. I dag skal jeg nyde at jeg har fri, træne, gøre lidt rent og drikke kaffe med veninder. 


torsdag den 12. september 2013

Fredag = weekend og yoga


Godmorgen! Syntes godt nok at det er liiiiidt tidligt ligenu.. men skal tidligt over på studiet og fremlægge, så må lige være frisk.. Efter skole skal jeg til yoga og så videre hjem til en veninde og drikke vin og hygge. Det syntes jeg er en helt fin fredag :-)


Today


I dag er det læsedag på studiet. I mit tilfælde betyder det at jeg skal ordne en masse praktiske ting, som jeg ikke har nået de andre dage - og selfølgelig også læse ;-).. Jeg er lige kommet hjem fra træning som bestod af 25 min på løbebåndet og en masse mave øvelser. God dag! 


onsdag den 11. september 2013

Frikadeller med salat


Det her var faktisk min madpakke forleden. Det var en simpel salat af revet gulerødder og hjertesalat samt hjemmelavede frikadeller. De bestod af en pakke kalve/svinekød, 1 æg, løg og salt/peber. Ikke det helt vilde, men det var hurtigt at lave og smager jo godt :-)


yoga & morgentanker


Igår kl 16 ca. gik jeg sukkerkold og dykkede ned i en pose fibre musli, som jeg fik spist nok halvdelen af. Det betyder oppustet mave, ømme gummer og dårlig samvittighed. Kender i det når man spiser med hjernen og ikke maven? Nå nok om det.. Senere på aftenen tog jeg ned og trænede lidt med min veninde og sludrede. I morges havde jeg sat vækkeuret, så jeg kunne nå til Hatha yoga inden jeg skal mødes med min læsegruppe her om en times tid. Yoga er ALTID en god ide. Jeg syntes det er en god måde at forkæle sig selv på. Her er nogle andre måder jeg forkæler mig selv på i hverdagen:
1. Rent sengetøj 2. hårkur, ansigtsmasker osv. 3. massere af friske bær og frugt. 4. gå en lang tur og nyde solen.
Det lyder simpelt, men det er nogengange de små ting som gør en forskel på en helt almindelig tirsdag!
Hvad gør i for at forkæle jer selv i hverdagen? :-)


mandag den 9. september 2013

Tomatsuppe

Nu er det vist officielt suppe sæson ;-) Den her suppe består af en bakke overmodne tomater, 2 løg, et par gulerødder, hvidløg, citronsaft, lidt sukker el. lign og grøntsagsbouillion. Grøntsagerne brunes af, koges i 15 min og blendes. Jeg havde stegt et par løgimose pølser og hældte udover suppen inden servering for smag og ekstra protein. 


søndag den 8. september 2013

Mere tun og kål...


Godmorgen! selvom det er mandag er jeg i glimrende humør. Vågnede af mig selv lidt over 7 og skal til at spise morgenmad. Jeg er ligeså langsomt ved at gå tilbage til min 'gamle' kostplan, og derfor spiser jeg to blødkogte æg og drikker en friskpresset juice hver morgen. Det er en rigtig dejlig start på morgenen! Jeg skal først møde på studiet kl 13 i dag, så smutter ned og træner efter morgenmad.

Her er en frokost jeg spiste forleden. Tun rørt op med lidt mayo, dijonsennep og citron. Grøntsagerne er hvidkål, squash og blomkål som jeg stegte på panden med citronolie, hvidløg og solsikkekerne. Dertil en halv avoado. Nemt, sundt og godt! 


Spejlæg med italienske kødboller


Her er hvad jeg spiste til morgenmad i sidste uge. Jeg elsker rester og her spiste jeg en rest italienske kødboller med grøntsager og tomatsovs sammen med et spejlæg for ekstra protein. Jeg er en af de mennesker, som skal havde protein for at holde mig mæt og derfor elsker jeg æg om morgenen! 


torsdag den 5. september 2013

Tunsalat


Forleden da solen var fremme, spiste jeg min frokost ude i solen. Jeg er ret stor fan af dåsetun, men kvaliteten kan svinge ret meget. Den bedste dåsetun jeg har smagt er Irmas egen med hvid tun. Den er SÅ god. Her har jeg blandet tunen med æbletern, syltede agurker, hvidkål, basilikum, lidt aioli og grovkornet sennep. 


onsdag den 4. september 2013

KÅL




Efteråret har virkelig taget fat, og jeg må til at vænne mig til at gå med støvler og varmejakker igen. Det betyder også at salat bliver skiftet ud med kål og jordbærene bliver skiftet ud med æbler. Jeg elsker faktisk kål og syntes både det kan spises varmt og koldt. Så det næste stykke tid vil jeg bruge kål så meget som muligt i min madlavning :-)

Der er mange forskellige typer kål at vælge imellem, og det er ikke helt lige meget, hvilken variant, du vælger:

Broccoli
Bør tilberedes nænsomt og dampes under låg. Prøv en salat med broccolibuketter, appelsinbåde og drænet yoghurt. Broccoli er desuden godt lynristet i små buketter i thai- og wokretter 
Hvidkål/spidskål
Spidskål er fantastisk i forsommeren, hvor den er fin og spæd og kan dampes i kvarter med lidt smør og citron som tilbehør. Amerikansk coleslaw med letsaltet hvidkål og gulerods- og selleristave vendt med en let mayonnaise er en klassiker og smager fortræffeligt til grill- og kødretter.
Grønkål
Prøv at blende den til en pesto sammen med ristede mandler, hvidløg, parmesanost, citronsaft og olie. Du kan også lave en god klassisk grønlangkål. 
Blomkål
Prøv at riste blomkål i stedet for at koge det. Det giver en mere elegant smag. Blomkålsbuketter ristes 3-4 minutter på en mellemvarm pande i smør med hvidløg. Kan også dampes i mælk, citron og hønsebouillon og blendes til suppe eller blomkålsmos. Eller som min yndlingssalat: Rå buketter i helt tynde skiver med friskhøvlet parmesan, kapers og lidt citronskal.
Rødkål
Smager fantastisk i råkost og salater. Det er dog utrolig vigtigt, det snittes meget fint. Marinér de fine strimler i citronsaft og lidt salt i minimum 10 minutter – og supplér så lige med lidt nødder for at optimere knækfaktoren!