onsdag den 4. september 2013

KÅL
Efteråret har virkelig taget fat, og jeg må til at vænne mig til at gå med støvler og varmejakker igen. Det betyder også at salat bliver skiftet ud med kål og jordbærene bliver skiftet ud med æbler. Jeg elsker faktisk kål og syntes både det kan spises varmt og koldt. Så det næste stykke tid vil jeg bruge kål så meget som muligt i min madlavning :-)

Der er mange forskellige typer kål at vælge imellem, og det er ikke helt lige meget, hvilken variant, du vælger:

Broccoli
Bør tilberedes nænsomt og dampes under låg. Prøv en salat med broccolibuketter, appelsinbåde og drænet yoghurt. Broccoli er desuden godt lynristet i små buketter i thai- og wokretter 
Hvidkål/spidskål
Spidskål er fantastisk i forsommeren, hvor den er fin og spæd og kan dampes i kvarter med lidt smør og citron som tilbehør. Amerikansk coleslaw med letsaltet hvidkål og gulerods- og selleristave vendt med en let mayonnaise er en klassiker og smager fortræffeligt til grill- og kødretter.
Grønkål
Prøv at blende den til en pesto sammen med ristede mandler, hvidløg, parmesanost, citronsaft og olie. Du kan også lave en god klassisk grønlangkål. 
Blomkål
Prøv at riste blomkål i stedet for at koge det. Det giver en mere elegant smag. Blomkålsbuketter ristes 3-4 minutter på en mellemvarm pande i smør med hvidløg. Kan også dampes i mælk, citron og hønsebouillon og blendes til suppe eller blomkålsmos. Eller som min yndlingssalat: Rå buketter i helt tynde skiver med friskhøvlet parmesan, kapers og lidt citronskal.
Rødkål
Smager fantastisk i råkost og salater. Det er dog utrolig vigtigt, det snittes meget fint. Marinér de fine strimler i citronsaft og lidt salt i minimum 10 minutter – og supplér så lige med lidt nødder for at optimere knækfaktoren! 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar