fredag den 30. marts 2012

æggekage

Igår spiste jeg æggekage til aftensmad. Det er sindsyg billigt og sundt!
Dog ser det ikke så godt ud på billeder ;-)
Men her får i opskriften og et lille billede med på vejen.


Æggekage
4 æg
tomater
1 porre
spinat (optøet frosset)
salt, peber, timian og chili
- Bland det hele, og hæld i fad du har smurt med lidt olie. Bag i ovnen til den er helt gennemstegt.



onsdag den 28. marts 2012

Blog inspiration!



Det er ikke så tit jeg tilføjer nye blogs på min læseliste. Men den her blog er super inspirerende og rigtig flot. Hvis du godt kan li' sund og alternativ mad, så burde du tjekke den ud :-)





søndag den 25. marts 2012

Jell-o?

I usa kan man købe en masse mærkelige ting. Blandt andet jell-o. Denne variation er sukkerfri og der er ca 70 kcal per potion. Den smager faktisk udemærket, og så hjælper den hvis man virkelig har lyst til dessert. 





lørdag den 24. marts 2012

Vægt update



Det er ca. 2 måneder siden jeg besluttede mig for at leve sundere. Siden har der både været gode og dårlige perioder. Især på ferier har det været svært at spise, som jeg gerne ville. Men alligevel har jeg opnået et lille vægt tab. Jeg er idag 4 kg lettere end i startet af februar. Det er dejligt at se at det virker, men jeg er langt fra tilfreds. Håber at fremtiden bliver endnu sundere og lettere :-)



fredag den 23. marts 2012

Blomkåls ris


Jeg syntes det er rigtig sjovt at finde sunde alternativer til lidt mindre sunde retter. En ting som jeg finder svært at undvære pasta, brød og ris. Efter at havde set flere bloggere bruge blomkål, som en erstatning for ris, tænkte jeg at det måtte være min tur til at prøve!
Jeg startede med at proppe blomkålen i en blender og blende til den havde konsistens som ris. Bagefter dampede jeg det i nogle få minutter og siede vandet fra. voila, så er der ris!




Jeg spiste mine blomkåls ris sammen med en grøntsags sovs med masser af krydderier. Det jeg gjorde var at samle alle de grøntsags rester jeg havde i kølesbabet (gulerod, løg, spinat, hvidløg, squash) det blendede jeg med chili, lidt bønner og salt og peber. Varmede det i 10 min, og spiste det med risene. 



onsdag den 21. marts 2012

Breakfast # 6


Min nye ynglings version af havregrød. 
Start med at lav havregrød på vand og tilsæt en smule minimælk, lidt salt, kanel og sødemiddel.
Når grøden er færdig, blandes den med raw kakaonips og mandelsmør.


tirsdag den 20. marts 2012

Midnight snack

Popcorn er faktisk ikke så usundt, som man kunne tro. Man skal bare vælge en udgave uden rilsat olie og salt. Det findes bland andet hos urtekram. Jeg plejer at lave dem i en tykbundet gryde, med urtesalt, peber og en smule olivenolie. 
Her har jeg lavet popcorn og blomsterthe, perfekt snack! 


torsdag den 15. marts 2012

salat m. kikærter


Forleden spiste jeg den her lækre salat som bestod af romaine salat, agurk, tomat, rodbede, gulerødder og kikærter. Dressingen var lidt olie blandet op med rødvins eddike.



Jordbær

Jordbær tid!!! glæder mig så meget til den danske sommer, heldigvis er den på vej nu :-)


tirsdag den 13. marts 2012

Icecream

Endnu en lille snack til den søde tand. Det eneste du skal gør er at fryse en banan ned til den er helt frossen og så blende den med en tsk mælk, til det ligner soft ice el. almidelig is. Du kan evt. putte kanel, chokolade, nødder, kokos eller lignende i. her har jeg brugt lidt carob pulver.


mandag den 12. marts 2012

Breakfast # 5

Morgenmad på dinner foreleden. En lækker omelet med grillet grønt og en salat med avokado og tomat. Håber i har en dejlig dag :-)


søndag den 11. marts 2012

Take away???

Det er altid svært at købe take away, hvis man gerne vil leve sundt. Et godt valg er sushi. Man skal bare være lidt strategisk når man bestiller. Her fik jeg en tang salat, tun sashimi og nogle maki med avokado, rejer og bruneris. 


Snack


En af mine ynglings snacks for tiden er edamame bønner. Det eneste du skal gøre er, at koge dem i nogle få minutter og derefter vende dem i salt og citron. det smager så godt!


lørdag den 10. marts 2012

Breakfast # 4


Grød om morgenen er fantastisk. Det mætter sindsyg godt, og kan varieres i uendeligheder.
Her er en af mine ynglings versioner: havregrød m. kanel, carobpulver, kokos og mandler.



torsdag den 8. marts 2012

Quinoa med kylling og grønt


Min aftensmad igår er ikke så pæn på billeder, men det smagte overraskende godt! Jeg er ret vild med reste retter, som altid ender med at smage forskelligt. 


Quinoa m. kylling og grønt
1 kyllingebryst
1 løg
1 håndfuld grønnebønner
1 håndfuld cherry tomater
1 lille kokosmælk
quinoa
krydderier osv efter smag, jeg brugte: 1 grøntsags bouillion, lidt pesto, sød chilisovs, chili, citron saft og hvidløg.


Start med at kog quinoa som det står på posen. Skær alt i små tern og steg på panden, med krydderier osv. Når quinoaen er færdig, hældes det over retten, og det hele simre i nogle minutter. 




onsdag den 7. marts 2012

Breakfast # 3


Da jeg skal rejse meget snart, er jeg igang med mission, spis alt i hjemmet. Nu er køleskabet ved at være tomt, bortset fra en agurk og 3 løg haha.. I morges blev morgenmaden 2 spejlæg med salt og en masse peber. Lidt kedeligt, men det smager virkelig godt!



lækker sulten?


Nogen gange når jeg er i skole eller på arbejde går jeg fuldstændig sukkerkold. Så vader jeg rundt i supermarkedet og prøver at finde noget nogenlunde sundt at spise, uden det skal varmes, skrælles, skylles eller lignende først. 
Denne chokolade bar fra isis er uden sukker, indeholder kun 120 kcal og har et højt protein indhold. Mener den koster 10 kroner, og kan bla. købes i føtex.


Kyllinge salat


Salat med kylling, rucola, friske og soltørrede tomater, avokado og champignon.
Dressingen var lidt chipotle pesto blandet op med lidt vand og citronsaft.



mandag den 5. marts 2012

Vegetar Wok


Jeg har næsten altid ingredienserne i mit køkken til at lave wok. Det er nemt, hurtigt og en god måde at få spist en masse grøntsager. Jeg varierer ret meget i mine ingredienser, men bruger oftest rødkarry, citronsaft og ingefær.
Her er opskriftet på en wokret jeg lavede forleden. Den kan godt spises med bruneris eller som tilbehør til kylling eller tigerrejer. Jeg spiste den dog bare som den var.

Vegetar wok:
Løg
blandede grøntsager (spinat, gulerod, broccoli, squash etc)
hvidløg, ingefær og citron
kokos mælk
rød karry pasta, fiske/østers sovs, en lille tomat pure, sød chili sovs.
lidt olie til stegning evt. lidt soya eller salt.
Svits først løg med olie, karrypaste og sovserne.
Tilsæt hvidløg, ingefær osv. Når løgene er bløde tilsættes resten af grøntsagerne og tilsidst kokosmælken. Lad det hele simre i ca. 5 min.




Ris a la mande


Endnu en sundere udgave af en knap så sund, men virkelig god dessert! 
Jeg elsker elsker elsker ris a la mande, men den er jo egentlig bare sukker, fløde og ris. Puhaa ikke særlig sundt. Men den her udgave er fyldt med proteiner og sundt fedt fra mandlerne!
Hvis den skal være endnu lækrere, så prøv at lav en bær compot selv, og tilføj kornene fra en frisk vanilje stang.


Ris a la mande
- hytteost, 2-3 ske fylde
- cheasy vanilie, 1/2 kop ca
- mandler, 1 håndfuld
- evt lidt sødemiddel/vanilie essens
- sukkerfri syltetøj


Bland hytteost og yoghurt, hak mandler og hæld i sammen med sødemiddel.
Hæld lidt syltetøj/ bær compot over, og spis!




søndag den 4. marts 2012

All those oranges


Jeg skal ud og rejse på fredag. Inden der vil jeg gerne havde spist alt frugt og mad der ligger i køleskabet. Bla. har jeg en del appelsiner jeg skal ha brugt.. Ligenu er jeg i tænkeboks, men tænker evt. frisk appelsinsaft eller rødkåls salat med appelsin. Er der nogle der har nogle gode ideer til hvordan jeg får brugt appelsinerne??? :-)


Aftensmad


Hele dagen har jeg været til fødselsdag, hvor vi fik rigtig lækker brunch. Derfor havde jeg lyst til noget nemt og let til aftensmad. Det blev denne salat som bestod af blandet salat, lidt majs, radiser, agurk, tomat, gulerod og kål.


Forkølet?


Den her the fra yogitea, er virkelig fantastisk hvis man er forkølet. Den smager også dejligt friskt af både citron og ingefær! mums...


Kylling & coleslaw


Aftensmaden igår: Kylling marineret i citron og ingefær. Serveret med coleslaw, blandet salat, hytteost og dressing lavet af dijon sennep og skyr. Opskriften på coleslawen står længere nede på siden! Go' søndag :-)



lørdag den 3. marts 2012

Chili con carne


I aftes spiste jeg resterne af en stor omgang chili con carne jeg lavede for noget tid siden. Denne version er lidt sundere end den traditionelle version, mest fordi jeg skar ned på fedtstoffet, valgte kød med lav fedt procent og proppede den med grøntsager.


Chili con carne
1 pakke magert hakket oksekød
1 løg
1 squash
2 tomater
3 gulerødder
tomatsovs/hakket tomater
tomat pure
chili, paprika, hvidløg, salt, peber, en bouillion, spidskommen, en tsk sukker og frisk basilikum.
evt. lidt skyr/ fromage frais eller pesto


Svits løg, hvidløg og krydderierne.
I med det hakkede kød, så grøntsagerne. Når det hele er brunet af, så skal tomat pureen og dåsetomaten i. Lad det simre så længe som mulig, min stod i ca en time på lav varme.





Sund coleslaw


Jeg er helt vild med kål! Hvidkål, spidskål, rosenkål, you name it. Isæt den her salat har været en favorit længe. Den er virkelig god med kyllinge frikadeller eller til et stykke godt kød.


Sund coleslaw
- 1/2 spidskål
- 3-4 gulerødder
- en håndfuld mandler 
- citron saft og peber.


Snit kålen fint, riv gulerødderne og hak mandlerne.
Bland i skål og held citron saften i og drys med peber. BUM.



Breakfast # 2


Noget af det bedste jeg ved om morgenen er æg! Jeg kunne spise æg hver dag. Heldigvis er æg både billigt, nemt at tilberede og så er der uendelige tilberednings muligheder. Nogle favoritter er spejlæg med ristet rugbrød, æggekage med spinat og tomat og helt simpelt blødkogt æg.
Her er en simpel morgenmad, nemlig 2 blødkogte æg. Spis evt. et stykke frugt ved siden af.Jeg spiste nogle friske jordbær til, så ved man at foråret er på vej!
Der er ca. 100 kcal i et æg, og det er fyldt med protein. Man skal dog være opmærksom på, at der er et ret højt fedtindhold i blommen.
Apropos æg, faldt jeg over en spændende indlæg på healthjunkie:
http://thejunkies.dk/healthjunkie/2012/03/02/bliv-klogere-pa-aeg


Kylling med spinat og semi dried tomatoes


Igen en ret med kyllingebryst! 
Forleden aften kiggede jeg i køleskabet, som nærmest var helt tomt haha. Så mødte være kreativ, og fandt lidt blommetomater, et løg og en smule spinat i fryseren.
Det blev til denne ret.

Kylling med spinat og semi dried tomatoes.

Kyllingebryst
sweetchili sovs
lidt optøet frossen spinat/ frisk spinat
1 løg
blomme tomater
lidt pesto
citron saft, hvidløg og krydderier
en smule mælk

Start med at lav tomaterne, opskrift er lidt længere nede på siden.
Steg kyllingen, her har jeg marineret den i lidt sød chilisovs, hvidløg og lidt soya.
Hak løget fint og svits på panden med krydderier, jeg brugte peber, spidskommen og chili.
Hæld spinaten i og en smule mælk, og svits i nogle minuter, hæld citron saft over.
Anret det hele på tallerken, voila!




torsdag den 1. marts 2012

Kend din krop!


En grund til manges overvægt er overspisning, og det at spise med følelserne. Jeg kender udemærket det at spise fordi man keder sig, har tømmermænd eller fordi man skal hygge sig. Jeg har det seneste tid prøvet at fokusere mere på min krops behov, frem for at spise med følelserne. Mærk efter, er jeg egentlig sulten nu? Spis når din krop har brug for det, og hvis det bare er fordi du sidder og ser en film, og gerne vil proppe noget i munden, så drik en kop the, eller lav en sund snack istedet. 



Snack


Der er lidt blandede holdninger til sødemiddel. Personligt så syntes jeg at lidt er fint. Jeg kan finde på at bruge sødemiddel i min kaffe og bagværk, eller drikke et glas light sodavand engang i mellem eller lignende. 

Her er en lille dessert/snack, nemlig et glas fun light med jordbærsmag, lidt gojibær og nellie dellies. Til dem der ikke kender nellie dellies, så er det nogle vingummier lavet uden sukker, men af fibre og sødemiddel. Som alt andet slik lavet på sødemiddel, skal man ikke spise for mange, da det kan give problemer med maven! ;-) 




Follow my blog with Bloglovin


Fra nu af kan man følge min blog med bloglovin.com!



Semi dried tomatoes


I dag lavede jeg semi dried tomatoes. De bliver rigtig lækre og søde af at være i ovnen så længe. Og smager perfekt som tilbehør til kød eller i salater.


Semi dried tomatoes:
- blomme tomater
- krydderier
- lidt olie el. pesto
Skær tomaterne i halve og fordel på brædepande. Hæld endten en lille smule olie eller pesto over. Tilsidst drysses med krydderier, salt og peber. 
De skal havde ca 30 min i ovnen på lav varme. Men hold øje med dem, de brænder nemt på!






Laksemad med grønt



Frokost i går: laksemad med grøntsager.

Ristet rugbrød med dijonsennep, røget laks, citronsaft, salt og pebber.
Tilbehør er 1/2 avokado, blommetomater og gulerødder.